Safira imponerade på träningen igår!

Var på söks/runderingsträning igår!
Första slaget när ajg sände ut henne så hade vi egentligen tänkt köra ljudpåverkan men hon verkade fått vittring så testade att bara sända ut henne, det gick helt ok, inte perfekt men ganska bra.
När det var dags för figge nr2 att gömma sig så kom det dessutom ett gäng cyklister och gående personer som dessutom hade motorsåg och härjade runt och sågade grenar och rötter.
Jag var nästan säker på att Safira skulle bli livrädd och att träningen skulle vara körd (tänkte på hur lättstressad hon är vid lydnadsträning när hon ser hästar lastas etc.) men nejdå! Alltså hon blev ju lite stressad men INTE rädd!
Hon var fortfarande taggad som fan och ville inte fly utan drog mot dom och var klar för att jobba! Det blev alltså ingen negativ stress utan hon blev mer som extra taggad!
Efter att ha stått å väntat på att motorsågsfolkena skulle bli klara så vi kunde fortsätta träna så var det dags för slag nr2. Då körde vi en "dyk-upp" dvs en person står där ute och på signal reser den sig (så att hunden ser att det är nåt därute) och sen sätter den sig igen.
Tredje slaget så körde vi ljudpåverkning, dvs på signal så ger figuranten "ett klapp".
Sista slaget körde vi helt utan påverkan och det slaget klarade hon jättefint! ♥

När vi var klara på träningen så drog jag och Safira ner till en långgrund vik och körde vattenträning. Jag stod ute i vattnet och kastade en pinne längsmed strandkatten (fast ute i vattnet) så hon joggade dit och tillbaka med höga benlyft. Mycket bra träning! Körde ca 20min vattenträning utan vila.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0