Hyrde en gammal stuga i Krumpendorf (Österrike)

200år gammal var våran jaktstuga som vi hyrde den sommaren 2014.
Det var en gammal dam som ägde den.
Minns att hon inte var så snabb att svara på varken mail eller sms, vilket såklart var lite oroande i början när det visade sig att hon ville att vi skulle betala in hela beloppet på hennes konto innan ankomst.
Och efter att vi hade betalat så slutade hon svara på både mail och sms, så både mailade och smsade hennes dotter som bara pratade tyska så till slut svarade hon gamla damen. EN av alla gångerna vi kontaktade henne.
Men då visste vi inte att hon var gammal.
När vi väl kom fram så var det världens sötaste och raraste lilla tant, hon var nog runt 75år gammal, så då förstod vi varför hon inte satt klistrad vid varken telefon eller PC.
 
 
Huset kallades för "Jaegerstöckel" eller något sådant, vad kan det betyda, jaktstuga kanske?
 
 
 
Det var väldigt enkelt men mysigt. Fungerande kök och badrum.
 
TV med massa kanaler, dock bara tyska.. dessvärre. Hade heller inte WIFI.
 
Jag och Rulle hade därför mysiga hemmakvällar med något gott att dricka, 4-i-rad och kortspel! ;)
 
 
Vi sov uppe på loftet.
Blev väckta VARJE natt av att några.. uhm.. ekorrar/tvättbjörnar/fridlysta djur satte sig utanför vårt fönster och väsnades. Dom satt där och kurrade en halvtimme kanske, och kom tillbaka flera gånger under natten.
Riktigt märkliga ljud, dessvärre var det mörkt ute så vi kunde inte se dom, och den gamla tanten var inte jätteduktig på engelska (men väldigt duktig ändå!) så hon kunde inte helt förklara vad det var för djur, men dom var fridlysta iaf. Tror vi fick det tyska namnet på djuret men det minns vi såklart inte....
 
 
 
Fin utsikt var det från trädgården iaf.
Dessutom var hela trädgården inhägnad så vi brukade ha dörren öppen så kunde Safiren springa in och ut som hon ville. Hon stortrivdes verkligen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0